15 december 2015

Recensies

Gastenboek Restaurant Hock Sieng

Geachte gasten,

Wij hopen dat uw bezoek aan ons restaurant u heeft bevallen en dat het eten u goed gesmaakt heeft. Hieronder heeft u de mogelijkheid om uw ervaring met onze keuken en de bediening met anderen te delen.

Voor iedereen die nog niet eerder bij ons te gast is geweest;
wij hopen dat de recensies van onze klanten u kunnen verleiden om ook eens onze menukaart uit te proberen.

86 Comments
Klik hier om uw eigen recensie te plaatsen
 1. Dit is mijn favoriete restaurant, ik neem iedereen hier mee naar toe.
  Altijd succes: heerlijk, vers en gezond, daarnaast is de bediening uitstekend.
  Royale porties en een hele gunstige prijs-kwaliteit verhouding.

  Reactie by Carla da Silva — 10 september 2009 @ 21:14

 2. Altijd prima eten. Lekker klaargemaakt en ruim voldoende. Eigenaar en eigenaresse zeer vriendelijk. Is typisch Vietnamees eten (dus geen Chinees) en dat proef je. Prijs is heel redelijk. Zeer aanbevolen!

  Reactie by Maurice — 27 september 2009 @ 21:14

 3. Ook hier met familie tijdens bezoek Groningen geweest, mooie zaak en prima eten.

  Reactie by iceteej — 11 november 2009 @ 21:14

 4. Hock Sieng is een restaurant met een Vietnamese keuken. Eén waar ik tegen de immer voorkomende en zeer produktkennisbeheersende bediening rustig zeg: “Maak maar wat lekkers.” Tot nu toe word ik (al jaren) telkens weer verrast. Bovendien serveert men geweldige wijnen voor vriendelijke prijzen.

  Eigenlijk niet al te veel doorvertellen, anders wordt het daar veel te druk!

  Reactie by Jos Rietveld. Nl, culinair publiciste. — 31 januari 2010 @ 21:14

 5. Per toeval beland bij Hock Sieng. We kozen op advies van de ober voor het dim sum menu. Een zestal gerechtjes, voor ons precies genoeg qua hoeveelheid, werd ons voorgeschoteld. Elk een plaatje om te zien en, belangrijker nog, veroorzakers van intense smaakexplosies. Jammer dat ik niet in Groningen woon want ik kan me niet heugen wanneer ik eerder zo lekker heb gegeten bij de Chinees.

  Reactie by Maria Scherjon — 15 mei 2010 @ 21:13

 6. Een uitstekend restaurant met een goede en vriendelijke bediening. Het eten was erg lekker en ik kan iedereen dan ook aanbevelen om hier uit eten te gaan. Ik ben in ieder geval van plan om hier binnenkort weer eens te gaan eten.

  Reactie by Werner Palmen — 3 juni 2010 @ 19:21

 7. Het is lang geleden dat ik zo fantastisch heb gegeten.
  Die gerafineerde smaken.Heerlijk
  Wat een ontdekking. We zullen regelmatig terug komen.

  Reactie by Janna van der Laan — 11 juli 2010 @ 17:22

 8. De zaak is gemoderniseerd, trendy, maar gezellig. Het eten is als vanouds fantastisch. De bediening vriendelijk, attent en zeer correct. Nu echt een aanrader!
  (Beoordeling: Uitstekend. Gegeven op 25-10-2009 via http://www.iens.nl)

  Reactie by Edzo Bergman — 25 september 2010 @ 02:56

 9. Heerlijk gegeten, vooral de eend was goed. Vriendelijke bediening.
  (Beoordeling: Goed. Gegeven op 14-01-2009 via http://www.iens.nl)

  Reactie by Douwe — 25 september 2010 @ 02:57

 10. We vonden de dim-sum redelijk. Maar als je in Vietnam bent geweest dan is dit toch minder authentiek dan het lijkt. Verder aardige, vlotte bediening.
  (Beoordeling: Redelijk. Gegeven op 04-01-2009 via http://www.iens.nl)

  Reactie by Gert Lokersum — 25 september 2010 @ 02:57

 11. Regelmatig eet ik lekker vietnamees bij Hock Sieng en ga dan voor de verrassing van de kok. Dit gaat niet alleen goed bij vlees en vis, maar zeker ook bij vegetarisch. Jammer deze keer dat het te druk was, waardoor de bediening het niet aan kon. En 1 tip: ga niet bij het acquarium zitten als er families met kinderen zitten te eten.. De gerechten zijn uitstekend, vriendelijke bediening en keurige prijs kwaliteit verhouding: soep, hoofdgerecht, 2 consumpties onder de 25 euro p.p.
  (Beoordeling: Goed. Gegeven op 28-03-2007 via http://www.iens.nl)

  Reactie by Proever48358 — 25 september 2010 @ 02:58

 12. Ze serveren hier heerlijke dim sum voor een alleszins redelijke prijs. De bediening is heel vriendelijk en spreekt goed Nederlands. Mijn Chinese vriendinnen vonden het eten hier ook erg goed.
  (Beoordeling: Uitstekend. Gegeven op 16-02-2006 via http://www.iens.nl)

  Reactie by (Anoniem) — 25 september 2010 @ 02:58

 13. het eten is heeeeel lekker.
  Mmmm! je dochter Elain

  Reactie by Elain — 2 oktober 2010 @ 23:36

 14. Hi there,

  Just wanted to say thank you again for an excellent meal last night for our team. Everyone was very positive about the food and service. Have a great day.

  Many thanks,

  Scott.

  Reactie by Dr. Scott Thackrey — 2 december 2010 @ 19:06

 15. Gebaseerd op de recensies van 2010 die onze gasten op http://www.iens.nl gaven hebben wij een 3e plaats gekregen in de Top 5 van Aziatische restaurants in Groningen (stad), en een 10e plaats onder alle restaurants in Groningen.
  Wij zijn uiteraard erg blij met de waardering van onze gasten en trots op de plek die we in de Iens Toppers 2011 hebben gekregen.
  We doen ons best om u komend jaar nog beter van dienst te zijn en u lekkere gerechten te blijven voorschotelen.

  Reactie by Restaurant Hock Sieng — 22 december 2010 @ 22:39

 16. De waardering op een 3e plek is meer dan terecht! Gefeliciteerd!
  En in 2011 zal ik in ieder geval weer met enige regelmaat bij jullie genieten van het eten en de sfeer.

  Reactie by Noor — 6 januari 2011 @ 11:24

 17. Vertel het ze en ze zullen het vergeten. Laat het ze zien en ze zullen het onthouden. (Confucius).
  Deze filosofie handhaven Ha en Fei, twee prachtige mensen met een zeer warm en sympathiek karakter. Hun vriendelijke wijze van bedienen zorgt ervoor dat je vaker er naartoe gaat. Wanneer je zin hebt om met je vrienden/familie of helemaal alleen in een warme en gezellige sfeer lekker te gaan eten, ga naar Hock Sieng. Zij zorgen ervoor dat de tijd die je daar doorbrengt naar wens verloopt en dat je weer terug komt.
  Een trouwe klant.

  Reactie by Groninger — 24 januari 2011 @ 11:21

 18. Hock Sieng verdient naar mijn mening de 1e plaats van Aziatische restaurants in Groningen vooral om de kwaliteit en de sfeer van het restaurant. De uitstekende bediening verdient ook de 1e plaats in de ranglijst…

  Reactie by Stadjer — 24 januari 2011 @ 11:26

 19. Vraag naar de aanbevelingen van de chef. Heerlijk gegeten. Hoogtepunt was toch wel de kikkerbillensoep. Aan de ambiance is zo te zien in 30 jaar niets veranderd, maar om een of andere reden is dat wel passend. De prijs/kwaliteit vonden wij super.
  (Beoordeling: Uitstekend. Gegeven op 23-11-2010 via Iens.nl)

  Reactie by Veelproever — 24 januari 2011 @ 18:06

 20. Heel erg lekker gegeten. Zelfs op een maandagavond nog best druk. Door de eigenaar wat laten komen en niet van de kaart gegeten; was erg goed, vooral de voorgerechten. Maar van de kaart is vast ook helemaal prima en wat beter betaalbaar, denk ik. Enorm veel subtiele smaken. Het leuke is dat je heel veel proeft en niet tjokvol de deur uit rolt, dat is bij een “gewone chinees” vaak heel anders.
  (Beoordeling: Uitstekend. Gegeven op 18-12-2010 via Iens.nl)

  Reactie by Doodle — 24 januari 2011 @ 18:06

 21. Toch maar weer eens schrijven.
  Het eten en de ambiance verdienen zeker een eerste plaats op de lijst van restaurants in Groningen.
  Elke keer weer is het een genot om hier aan tafel te gaan. Het enthousiasme (elke keer weer) waarmee je begroet wordt; als een gewaardeerde bezoeker en een oude bekende tegelijk!
  Steeds maken wij gebruik van de voortreffelijke adviezen van Ha en Fei die voortdurend informeren of alles naar wens is.
  Het eten is subliem en zeker een aanrader!

  Reactie by Karin, Willem en Eric — 27 maart 2011 @ 11:50

 22. Dit is gewoon verreweg ’t beste aziatische restaurant van Groningen!!! Deze mensen snappen hoe ’t moet; als je uit eten gaat en niet eens de kaart hoeft en de gastheer zijn gang laat gaan word je verrast… en hoe!!
  Nee topnotch, alleen jammer voor mijzelf want nu heb ik er nog ’n verslaving bij!!! Hahaha
  Ook met afhaal altijd super goed.

  Reactie by Weijer — 16 augustus 2011 @ 18:31

 23. Zaterdag 20 aug. enorm genoten in Gronings Vietnamees restaurant HockSieng. Kwaliteitsdiner; perfecte verrassing samengesteld door eigenaar en zijn lieve echtgenote, wijn van grote klasse. In een woord op zijn Brabants KAAI GOED, ook voor rolstoel goed te bereiken.
  Echt goed gastheerschap. Wij hebben 110% genoten van die avond.

  Goof en Corrie de Bruijn.

  Reactie by C.P. de Bruijn — 5 september 2011 @ 21:30

 24. Het is leuk om te weten waar ik heen ga om te eten tijdens mijn volgende bezoek aan Groningen, omdat het zoveel goede reviews krijgt niet wat iedereen wil.
  Groeten uit Oldenburg / Duitsland

  Reactie by MichaelOL — 10 september 2011 @ 18:41

 25. Al het eten smaakt heerlijk, de bediening is erg goed. Als het niet druk is, dan vraag ik naar authentiek eten en dat is heerlijk, als ze tijd hebben om het te maken.
  Nummer 1 in oosters eten.

  Reactie by P.Anthony — 14 september 2011 @ 01:58

 26. Gewoon goed, vooral als je vraagt naar de verrassing van de kok.
  De bediening is uitstekend.

  Reactie by P. Anthony — 14 september 2011 @ 21:13

 27. Het eten was er heerlijk! Een rijsttafel voor twee. De bediening was super vriendelijk. Tassen werden aan de kant gezet en heb ontzettend genoten!

  Reactie by Een Google-gebruiker — 3 oktober 2011 @ 21:10

 28. Hock Sieng onze verslaving. Vers en zeer smakelijk. Kwaliteit constant. Maaltijd op voorkeur aan te passen (wij houden van pittig). Buiten de kaart eigen menu samenstellen is mogelijk. Door het hele land in vergelijkbare restaurants gegeten; z’n gelijke nog niet gevonden. De bediening heel vriendelijk. Een top restaurant van de Aziatische keuken. En dat in Groningen.

  Reactie by Hans v.d. Klooster — 26 oktober 2011 @ 11:37

 29. Geweldig gegeten. Heerlijke smaken in het menu. Zeer stabiele en goede keuken de afgelopen jaren. Een echte aanrader! Al jaren ons favoriete adres. Ook mooi centraal gelegen. (Beoordeling: Uitstekend. Gegeven op 24-7-2011 via http://www.iens.nl)

  Reactie by Bruintje — 28 oktober 2011 @ 18:16

 30. Het decor is een soort modern Chinees restaurant (beetje fout). Tafels staan dicht op elkaar waardoor je niet achteruit kunt schuiven zonder tegen de stoel van je achterbuurman te botsen.
  Na het hoofdgerecht (wat uitstekend was) kregen we thee/koffie aangeboden, maar we wilden graag de menukaart zien voor de nagerechten. Kwam er een geplastificeerd vodje met een ringbandje waar uitsluitend kant-en-klare ijsjes in stonden. Ze maken dus blijkbaar geen desserts. Bij de samengestelde menu’s stond ook steeds alleen koffie/thee en nu snappen we dus waarom.

  Reactie by Nienkes — 14 november 2011 @ 21:13

 31. Tja, vaak gegeten, maar iedere keer een feestje. Absolute aanrader!

  Reactie by Martin — 9 februari 2012 @ 19:45

 32. Wederom weer heerlijk gegeten. Altijd fantastische smaken en bijzonder vriendelijk! Ik kan iedereen aanraden om de keus aan de chef over te laten, als je van lekker lang tafelen houdt tenminste, als je sneller wilt kies je gewoon wat van de kaart.

  Reactie by Tomaatje — 13 februari 2012 @ 21:11

 33. Boven verwachting. Vriendelijk, gastvrij, attent en vrolijke bediening. Jammer van de tocht bij de deur, dit is niet prettig en je baalt ervan als er nieuwe gasten binnen komen of gasten buiten gaan roken. Veel gebruik van koriander, elk gerecht smaakt erna. De rekening is niet gepeperd zoals sommige gerechten. Komen zeker terug! Aanrader!

  Reactie by Marco — 24 februari 2012 @ 21:13

 34. Altijd heerlijk en authentiek. Sinds ik in Groningen woon, is dit nog steeds mijn nummer 1 om te gaan eten, eten met vrienden (ook vegetarisch!) of om mee naar huis te nemen. Chapeau voor deze constante topkwaliteit en gastvrijheid!

  Reactie by Ellis op 't Landt — 18 maart 2012 @ 19:25

 35. Afgelopen zaterdagavond hebben we SUPERlekker gegeten!
  Het was onze eerste kennismaking met Groningen en we vonden het restaurant in het boekje: Aangenaam Groningen. We vonden de persoonlijke benadering van dhr en mw Ha en het bedienend personeel bijzonder aangenaam. Dhr Ha heeft een originele Vietnamese feestmaaltijd voor ons bereid die van het begin tot het eind heel erg lekker was. Jammer dat we zover uit de buurt wonen (Noord Brabant; 2,5 uur rijden) anders kwamen we gegarandeerd vaker eten. Dit restaurant is een topaanrader!

  Reactie by Jeannie en Frank Crawfurd — 9 april 2012 @ 12:06

 36. Vandaag heerlijk gegeten.
  Sate Ossehaas was heerlijk mals en goed gekruid met lekkere saus. Het vegetarisch groenten tofu gerecht was goed gekruid en de miesoep met varkensvlees was ook zeer lekker. Bediening ook prima. Een aanrader!

  Reactie by Peter van Dooren — 3 juni 2012 @ 23:56

 37. Het was weer heerlijk eten bij jullie, bedankt. Super waren de krabsoep, inktvis en lam en altijd de Dim-sum vooraf.

  Reactie by Dick Soek — 16 juli 2012 @ 08:35

 38. Het is alweer een tijdje geleden, maar hier eet je toch het lekkerste als je een verrassingsmenu neemt en je laat leiden door keuken en bediening. Dan trap je ook niet in de bereden paden van de gemiddelde chinees. Kortom je kan hier fantastisch eten als je er open voor staat. Aanraden maar dus.

  Reactie by Dikkedak — 17 juli 2012 @ 21:10

 39. Op 28/9/2012 waanzinnig lekker gegeten. Op aanraden van vrienden niks van de kaart gegeten, maar de chef zijn gang laten gaan. En dan komt er ook wat. Origineel Vietnamees. Een absolute aanrader. Heel vriendelijk geholpen ook. Hier gaan we vaker komen!

  Reactie by Peter&Fred — 29 september 2012 @ 13:40

 40. We were totally tired out and just had to have hot, comforting food at 16:00 after an exhausting visit to the UMCG. Passed Hock Sieng, went in and ordered duck, bacon and chicken on crispy noodles. The waitress was friendly, the proprietor was friendly, the food came quickly and was really excellent.

  Reactie by Boudewijn Rempt — 3 oktober 2012 @ 21:09

 41. Heerlijk. Veel keuze. Interieur mooi. Vriendelijke grappige eigenaar.

  Reactie by Terjac Oost — 3 oktober 2012 @ 21:10

 42. Dit was altijd mijn favoriete restaurant bij de vorige eigenaars. Wekelijks lekker dimsummen en genieten van de uitgebreide menukaart, niet standaard Chinees. Drankje duurde vreselijk lang en dat met drie kinderen die wat gewend zijn. Drie tafeltjes bezet. Dimsumkaart was drastisch ingekort, weinig belangstelling. Service slecht, geen aandacht. Geen aanrader, hier kom ik nooit meer terug.

  Reactie by T. Teng — 8 oktober 2012 @ 16:45

 43. Afgelopen zondag voor het eerst hier gegeten. De Vietnamese voorgerechten als zowel de hoofdgerechten waren heel lekker van smaak en de hoeveelheid was voldoende. Echter de bediening was uiterst traag. Ruim een uur gewacht op hoofdgerechten en op de rekening. NB de afhaal gaat voor i.p.v. andersom zoals het hoort. Nl. eerst je gasten aan tafel bedienen!

  Reactie by Loes — 10 oktober 2012 @ 21:10

 44. Voor het eerst in Groningen. Tijdens het langslopen, besloten om naar binnen te gaan. Blijkt achteraf een hele goede keus. Het eten was echt een feest. Op aanraden de chefkok zijn gang laten gaan met als resultaat 3 heerlijke gangen (mix van vlees, vis, garnalen en krab). Smaken waren nieuw en verrassend. Bediening was echt uitstekend, vriendelijk en gastvrij. Aan de inrichting en sfeer mag nog wel wat gedaan worden, maar goed, dat is te verwaarlozen door alle positieve aspecten. Echt een aanrader.

  Reactie by P&M — 11 november 2012 @ 21:13

 45. Heerlijk gevarieerd eten! Ik heb eens een keer iets anders besteld dan standaard bami, nasi, babipangang, etc. Dim Sum was de keus! Heerlijk! Qua alles is dit restaurant een aanrader!

  Reactie by Ralph Koops — 3 februari 2013 @ 21:10

 46. Niet de standaard chinese hap. Maar eten bereid door mensen met trots voor hun product. Echt een aanrader voor iedereen die van kwaliteit en klantvriendelijkheid houdt.

  Reactie by Sape van der Veen — 3 maart 2013 @ 21:10

 47. Restaurant uitgekozen wegens heimwee naar Vietnamese keuken. Gevraagd of ze een menu wilden samenstellen van louter kleine Vietnamese gerechtjes. Alles was overheerlijk, vooral de kwartel! Laat je verrassen door de chef in dit restaurant en ga voor Vietnamees. Het decor is ok. De service was zeer goed, netjes ongevraagd een glas water bij de wijn geserveerd en hebben gemberthee voor mij gemaakt, hetgeen niet op de kaart stond. Alles voor een zeer redelijke prijs. Wij komen terug voor de gerechten waar we echt geen ruimte meer voor hadden.

  Reactie by Proefkonijn — 18 augustus 2013 @ 21:10

 48. Vandaag voor het eerst hier gegeten. Een echte aanrader.
  Super vriendelijk personeel. Snelle bediening. Hier gaan we zeker weer heen. Klasse.

  Reactie by ria — 7 september 2013 @ 19:59

 49. Heerlijk eten aan de Vismarkt. Vooral fijn waren de voorgerechten, het hoofdgerecht was goed, het dessert was niet bijzonder.

  Vooraf: gegrilde garnalen en viskoekjes, pastei. Allemaal even lekker, en zeer goed op smaak. Je proefde de aandacht van de kok. De pikante vissoep was even wennen, maar erg lekker. Het hoofdgerecht was prima, maar na de hooggespannen verwachtingen na de voorgerechten iets minder. Ossenhaas en heilbot niets mis mee. Het nagerecht was volgens mij een fabrieksdessertje.

  Bediening en decor zijn overigens erg netjes.

  Reactie by Joost van Noord — 10 december 2013 @ 22:54

 50. Het restaurant aan de Vismarkt heeft een prachtige locatie, die echter op zondagavond door weinig mensen wordt gevonden. Het was bijna leeg, maar vanwege de goede recensies en onze ervaringen met de Vietnamese keuken wilden we het toch proberen. We zijn zeker niet teleurgesteld vertrokken.

  Het Vietnam menu was heerlijk. De ‘garnalensalade’ is een soort verse loempia (niet gebakken dus) die smaakte alsof we in Azie waren. De zoetzure pikante vissoep was fantastisch, er zat heel veel smaak aan.
  De dim sum was een tikkeltje vettig, niet het hoogtepunt van het diner, maar de visfilet en ossenhaas met rijs en noedels waren heerlijk.

  Al met al een echte aanrader, het eten is heerlijk, het restaurant een tikkeltje te groot voor de klandizie (in ieder geval op een sneeuwige zondagavond). Wij proberen het zeker weer eens!

  Reactie by JohanHenk — 19 januari 2014 @ 22:52

 51. Ik dacht altijd dat Hock Sieng een soort veredelde chinees was maar niets is minder waar. Na een vakantie in Vietnam de keuken leren kennen en via via gehoord dat je bij Hock Sieng niet van de kaart moet bestellen maar je moet laten verrassen. En als je zegt bij je reservering dat je speciaal vietnamees wil eten en de kok wil laten bepalen, doen ze soms extra hun best en halen speciale dingen voor je in huis. Inmiddels meerdere keren heerlijk gegeten. Qua sfeer zou het meer vietnamees kunnen en er minder uit kunnen zien als een chinees. Het personeel is goed getraind en voor een Aziatisch restaurant erg attent. Hock Sieng is zeker een favoriet voor mij!

  Reactie by Koost — 30 januari 2014 @ 22:53

 52. Ik was al vaker langs dit restaurant gelopen en toen besloten mijn nichtje en ik er te gaan eten. We keken met name uit naar het Vietnamees eten, dus hadden we natuurlijke Vietnamese loempia’s besteld en phó, maar deze vielen jammer genoeg tegen. We kregen maar een kleine loempia geserveerd waarbij de presentatie echt minimalistisch was, het was bijv. niet eens door de helft gesneden wat wel zou bijdragen aan een mooiere presentatie. Bij de meeste andere Vietnamese restaurants krijg je meer geserveerd, dus ik vond de prijs kwaliteit verhouding hier minder. Ook de phó smaakte niet zoals het normaal gesproken hoort te zijn. Het had geen frisse smaken en het bevatte teveel ve-tsin, welke erg overheersend was. Helaas niet zo’n geslaagde eet ervaring. Verder was de bediening wel erg vriendelijk en de inrichting heeft een hele klassieke Aziatische uitstraling.

  Reactie by Lovetryingfood — 27 februari 2014 @ 23:18

 53. Het menu eend was me aangeraden. Werd speciaal voor ons 4-en samengesteld: staat niet op het menu.
  Een absolute aanrader! Pancakes, soep, hoofdgerecht met eend en als tussengerechten vis, groenten, tofu en ook nog kangkung met trassi….
  Alles even smakelijk, mooi opgemaakt en vriendelijk bediend. Je voelt je op alle manieren verwend. En dat alles voor minder dan E 35,- p.p. incl drankjes.

  Reactie by Proeferik — 6 maart 2014 @ 22:51

 54. Na een bezoek aan het Drents en Groninger museum en een aperitief in de zon op een terras op de Grote Markt, bracht mijn volbloed Groningse schoonzus mij, mijn partner en mijn broer naar een restaurant voor het eendmenu.
  Helaas dat stond niet meer op het menu. Mijn broer liet zich niet ontmoedigen en vroeg waar het gebleven was.
  “Wel”, zei de uiterst vriendelijke, charmante eigenaar, “dat maken wij op verzoek nog steeds. U kunt het bestellen als u alle 4 hetzelfde menu neemt”.
  Na bevestiging noemde hij Chinese pancakes, soep, nog een voorgerecht met vis en groenten, met als hoofdgerecht de rest van de eend met mihoen, rijst.
  We moesten even geduld hebben, maar toen toonde hij de HELE eend, sneed de huid af en rolde die 2x in de pannenkoekjes. Een fantastisch, smakelijk en mooi opgemaakt menu. Met drankjes erbij rekenden we E 131,- af. EEN ABSOLUTE AANRADER!!

  Reactie by erik macville — 12 maart 2014 @ 21:03

 55. Gisteravond heerlijk bij de vietnamees gegeten. Wij hadden een menu genomen voor 2 personen; alles smaakte prima (vooral de dimsum) en de hoeveel was ruim genoeg. Personeel is erg vriendelijk en vlot. Het interieur had wat weg van een chinees restaurant.

  Al met al goed bevallen. Als ik weer eens zin heb in Vietnamees eten, kom ik zeker terug!

  Reactie by h-riemersma87 — 18 maart 2014 @ 22:51

 56. Goed Chinees eten zonder dat het te zout is! We hadden een Chinese rijsttafel, een aanrader als je van alles wat wilt eten. Je krijgt grote porties dus na afloop zit je zeker vol! Goede service, je krijgt direct een glas water bij de wijn zonder dat je er om hoeft te vragen. We gaan hier vast nog wel een keer eten.

  Reactie by Stefanie9 — 22 maart 2014 @ 23:18

 57. Hock Sieng blijft altijd verrassen. We vielen op een rustige zondagavond binnen en werden weer allervriendelijkst ontvangen door de eigenaren. We bekeken nog even de kaart, maar gingen volledig mee met het voorstel (en eigenlijk doe ik dat hier altijd) om ons op de soep na te laten verrassen. Men weet hier uitstekend wat vegetarisch inhoudt. De pikante vega Su La soep en de vega tomatensoep waren beiden heerlijke smaakbommetjes met knapperige groenten. De hoofdgerechten waren mihoen met de Vega Hock Sieng (diverse groenten en diverse soorten soja) en “vegetarische kip” in heerlijke friszoete saus. Nu begrijp ik nooit waarom je een vegetariër producten wilt voorzetten die lijken op vlees (ga maar eens kijken in de Chinese supermarkt), maar het smaakte voortreffelijk en maakte het verrassingsmaal compleet. Voor een dessert hadden we geen ruimte meer en na koffie en thee kregen we een zeer redelijke rekening voorgeschoteld. Hock Sieng is al jaren een topper en weet dat prima vast te houden!

  Reactie by Edzo Bergman — 6 april 2014 @ 22:51

 58. Een geweldig restaurant. We wilden graag Vietnamees eten en de kok heeft speciaal voor ons Vietnamese specialiteiten gekookt. Verse ingrediënten van een prima kwaliteit en zeer goed op smaak. Daarnaast geweldig personeel met een uitstekende uitleg. Dit restaurant is een echte aanrader.

  Reactie by Truus11 — 9 mei 2014 @ 23:18

 59. N.a.v. de recensies hier boven waren erg benieuwd naar dit restaurant want hoeveel Vietnamese restaurants heb je nou in Groningen. Bij binnenkomst was het decor, i.t.t. wat de meeste mensen hier vinden, prima. Niet teveel poespas of oubolligheid maar gewoon strak.

  We namen allebei een soep, Vietnamese vegetarische loempia’s, en een hoofdgerecht die allemaal erg lekker en waren rijkelijk aanwezig waren. Klein nadeeltje was dat ze bij loempia’s Vietnamese vissaus serveerden. Chilisaus past toch velen malen beter daarbij.

  Reactie by HS1984 — 1 juni 2014 @ 23:18

 60. Vooraf zeer lekkere mangosalade met garnalen en zeer smakelijke dressing.
  Het hoofdgerecht bestond uit ossehaas met groenten en heilbot met tofu, verfijnde gerechten beide met een lekkere saus.
  Prima huiswijn. Ambiance prima in een leuk decor.
  Bediening zeer vriendelijk, gastvrij, accuraat en met kennis van zaken.
  Al jaren een van onze favoriete restaurants in Groningen.

  Reactie by Bruintje — 2 augustus 2014 @ 23:18

 61. Twee keer kort na elkaar hier gegeten. Prima sfeer. Lekker rustig zodat je normaal met elkaar kan praten (dat is in veel restaurants/eetcafés wel eens anders). Hartelijke ontvangst en begeleiding bij de keuze van gerechten. Aanpassing daarvan is geen probleem. Grote porties. Zeer smakelijk en geurig vanwege interessante kruiden. Goede huiswijn. Zeer redelijke prijzen.

  Reactie by Dick2 — 3 oktober 2014 @ 23:17

 62. Regelmatig ga ik daar eten. Het is elke keer weer genieten van al dat lekkers.
  En je wordt er zo leuk ontvangen elke keer, ze zijn daar zeer gastvrij.
  Het is zeker een aanrader.
  Ben je daar een keer geweest, dan ga je vaker, zeker weten.

  Reactie by Ria — 12 december 2014 @ 14:22

 63. Na lange tijd weer eens bij Hock Sieng gegeten. Vooraf nam ik mijn favoriete soep: Tom Kha met kip. Als vanouds heerlijk! M’n vriend nam de viskoekjes en ook deze waren erg lekker.
  Als hoofdgerecht nam ik een Tip Pan gerecht (ossehaas met Vietnamese kruiden en groenten) met nasi, m’n vriend koos voor de lamshaas met hete tamarinde kerrysaus en groenten en witte rijst. Alles werd zonder lang wachten geserveerd (in grote porties…) en smaakte weer erg lekker! Vriendelijke en attente bediening. Enig minpuntje was dat mijn tweede glas wijn te lang op zich liet wachten waardoor ik inmiddels was uitgegeten toen deze geserveerd werd.

  Reactie by Segalfredo — 17 januari 2015 @ 23:17

 64. Met 5 personen gegeten bij dit Vietnamese restaurant. De soep voorgerechten waren allemaal goed geslaagd: De Tom Kha was lekker pittig, jammer dat er maar 2 garnalen in zaten. Het voorgerecht van loempia’s kan veel beter qua opmaak. Nu lijkt het erg karig: 2 kleine loempia’s op een groot bord met 1 blad sla. Smaak was wel goed. Als hoofdgerecht oa de lam met tamarinde gehad, deze was goed op smaak maar minder pittig dan verwacht. Ook de ossehaas met groenten en de ossehaas met speciale nasi was erg goed. Alleen gevraagd of we nog wat extra groenten konden krijgen, omdat dit niet overal bij zit. Dit was volgens de bediening niet mogelijk. Na aandringen en een 2e keer navragen in de keuken toch extra groenten als side dish gekregen. Wij komen nog een keer terug voor de fondue!

  Reactie by Mariska050 — 21 februari 2015 @ 21:46

 65. Heerlijk gegeten. Alles lekker vers en mals. Zeer attente en vriendelijke bediening. Aanrader! Op verzoek kookt de kok buiten de kaart.

  Reactie by Geersing — 6 april 2015 @ 18:21

 66. Op weg naar een niet-gereserveerd Sushirestaurant passeerden we Hock-Sieng en veranderden van gedachten en keuken. Dit restaurant was aangeraden dus we namen de proef op de som. Een wat somber en rechtlijnig interieur, met een aantal prachtige foto’s aan de wand om ons in de juiste Vietnamese sfeer te brengen. De ontvangst, en de bediening daarna was vriendelijk maar ook wat gereserveerd, al verscheen er een glimlach op het gelaat van de eigenaresse toen we melden dat we hier op aanbeveling kwamen.
  De kaart bleek half Vietnamees, half Chinees; we kozen voor een voorafje van flensjes (die gefrituurd bleken) gevuld met gehakte garnalen en gembersaus. Zeer smakelijk, het hadden er wel meer mogen zijn! Vervolgens een sissende Tip-pan ossehaas, heerlijk zacht, en een visstofpotje met Vietnamese nasi. Erg lekker! IJs en lychees als dessert besloten dit uitstapje naar een toch wel wat andere Aziatische culinaire traditie. Goed gegeten voor een redelijke, zij het niet echt voordelige prijs.

  Reactie by edmack — 28 juli 2015 @ 22:05

 67. Heerlijk gegeten! Niet gereserveerd maar we waren van harte welkom. Aan te bevelen: kip tipan en de ossenhaas tipan. Geweldig!
  Prijs/kwaliteit: top!

  Reactie by anita176 — 13 augustus 2015 @ 16:53

 68. We besloten wat later op een maandagavond nog een hapje te eten. De meeste tenten waren (al) gesloten. Iemand van ons gezelschap van drie zei meteen: ‘Hock-Sieng!’. Gek genoeg waren we daar zelf nooit op gekomen. Na een hartelijke ontvangst vroegen we de eigenaar wat lekkers voor ons klaar te maken. We werden verrast met superlekkere grote garnalen met sesamzaad, een verrukkelijk malse konijnenbout, heerlijke witvis in een pittige saus en een riante portie lekker knapperige groenten. Erbij goed gevulde mie en witte rijst. Wat een feest! Dit gaan we vaker doen! Vraag vooral de eigenaar om iets speciaals voor je klaar te maken: super vers en je eet weer eens heel wat anders dan je anders zou doen.

  Reactie by CHPennink — 21 september 2015 @ 21:29

 69. Na al veel goede recensies te hebben gelezen en omdat we nog nooit echt Vietnamees hebben gegeten naast de alom bekende loempiaatjes op de markt zijn we bij Hock-Sieng terecht gekomen. Het interieur ziet er uit als bij de gemiddelde Chinees, alleen de foto’s aan de muur doet je beseffen dat hier Vietnamees gegeten kan worden (op de kaart zijn tevens Chinese gerechten te vinden). We hebben voor het Viet-Nam menu gekozen. We begonnen met een garnalen salade die er verrassend modern opgemaakt uitzag. De smaken waren licht en de garnalen heerlijk van smaak. Een top begin! De tweede gang was de Vietnamese zoetzure pikante vissoep met limoen. De limoen was goed te proeven maar goed in balans. De derde gang alweer, de dim sum. We kregen drie soorten, 1 met aardappel en vlees (die wat lauwwarm was en misschien daardoor wel wat vettig), 1 met vis die niet echt uitgesproken was van smaak, en 1 met garnaal die wel mijn favoriet was. De tafel werd afgeruimd en de warmhoudplaatjes kwamen tevoorschijn. We kregen ossehaas met verse kruiden en peper, gesmoorde visfilet met een saus van knoflook met kokossap, speciale nasi (met tomatenpuree en anijsblad) en rijstvermicelli die je met vissaus op smaak moest brengen werd ons verteld. De ossehaas was heerlijk mals, de vis boterzacht en de nasi inderdaad zoals we deze nog nooit hadden gegeten, de rijstvermicelli was ook een leuke aanvulling. Bij het menu werd koffie of thee na geserveerd maar we hebben ons toch laten verleiden door er een nagerecht bij te nemen. Ik heb gekozen voor de gevulde sinaasappel, een sinaasappel die uitgehold was en gevuld met sinaasappelijs met daarop een toefje slagroom. Nog nooit eerder gezien dus interessant, het ijs was heerlijk en de presentatie erg leuk. Mijn tafelgenoot had de limoncello merengue, niet echt Vietnamees maar het smaakte er niet minder om.

  Reactie by Liliath666 — 22 oktober 2015 @ 22:29

 70. Ik vond de moksi meti erg lekker, dat rode worstje vond ik niet lekker maar het vlees was verder krokant. Ze mogen het van mij wel naast elkaar serveren i.p.v. op elkaar i.v.m. de smaken. De soep was pittig maar te doen en lekker op smaak, ik werd gewaarschuwd. De viskoekjes vind ik erg lekker hier. Volgende keer ga ik iets heel anders bestellen, iets specialers want dit heb ik vaker gehad elders, vandaar het cijfer.

  Reactie by Danibrune — 24 oktober 2015 @ 16:30

 71. Na een warm ontvangst met 4 personen heerlijk gegeten. De bediening verdient oprecht een pluim. De smaak van het eten verklapt het enthousiasme waarmee de kok zijn werk verricht. In één woord gezegd top. Wij zullen het restaurant zeker op korte termijn weer bezoeken.
  M.Veldman.

  Reactie by Marten16 — 5 november 2015 @ 22:15

 72. Hock Sieng is al lange tijd een van mijn favoriete restaurants in Groningen. Wat wordt daar lekker gekookt! Ik heb er al veel vrienden mee naar toe genomen en het aan veel mensen aanbevolen. Gisteren ‘mocht’ ik weer. Met mijn broertje dit keer. Om eerlijk te zijn heb ik er nog nooit van de kaart gegeten. Ik ga altijd voor een verrassingsmenu, 3 of 4 gangen. Alles mag! En dat is nog nooit fout gegaan. Gisteren ook niet. Ze slagen er bij Hock Sieng altijd in om een keur aan smaken samen te brengen in een gerecht zonder dat de smaken vermengen. Alles is zo goed op elkaar afgestemd! Fantastisch! Aanrader!

  Reactie by WvUnderink — 12 november 2015 @ 15:30

 73. Goed, vers en lekker eten . Eigenaar (leuke gastheer en vrouw), wil altijd wel iets buiten de kaart om maken. Goede bediening en wij voelen ons altijd welkom. Kortom een aanrader!!

  Beoordeling via Iens.nl: eten 10, service 10, decor 8, gemiddeld cijfer 9,5

  Reactie by Nataschavdk — 1 januari 2016 @ 21:52

 74. Hallo, ik ken dit restaurant al meer dan 20 jaar. Toen ik nog in Groningen woonde kwam ik er regelmatig met vrienden en familie. Nu ik al jaren in Mexico woon blijft het een must als we op bezoek zijn in NL om een bezoek te brengen. Helaas lukte dat vorig jaar 2015 niet, maar dit jaar gaan we zeker weer langs. Overigens is mijn vrouw (Mexicaanse) haar favoriete keuken de vietnamese keuken, mede dankzij jullie. Zij is in opleiding voor Chef en zou graag in contact komen met jullie voor tips op het gebied van een mogelijke stage in NL. Als jullie nog niet weten wie wij zijn, denk dan even terug aan de voetbalwedstrijd Nederland-Spanje op het WK 2014!
  Groeten.

  Reactie by Leo Grimberg — 22 februari 2016 @ 17:18

 75. Wàt een smaaksensatie! Mijn neus loopt nog terwijl ik dit schrijf. 🙂
  Samen met mijn vriendin uit eten geweest. We hadden gereserveerd, maar goed ook want het was smoordruk. Nadat wij onze keus kenbaar hadden gemaakt stelde de heer van de bediening voor om een van beide hoofdgerechten met een ander kruid te bereiden omdat ze anders erg veel op elkaar zouden lijken qua smaak.
  De voorgerechten waren simpel doch heel smaakvol. Toen was het wachten op het hoofdgerecht, nieuwsgierig naar wat ons zou worden voorgezet.
  Na enkele minuten waren dit een schaal met grote garnalen in zoete saus en rundvlees in een pittige sojasaus. Wat we toen proefden hebben we nog nooit meegemaakt, alle ingrediënten kwamen fantastisch tot hun recht, knoflook, sesam, alles. Maar toch vooral een tintelende smaak van szechuan-pepers die ons was beloofd. In een mum van tijd tintelde alles die alle smaken nog eens versterkte. Hier gaan we nóg een keer heen!

  Beoordeling via Iens.nl; eten 9, service 9, decor 7, gemiddeld cijfer 8,5

  Reactie by Yoghoo — 15 mei 2016 @ 23:15

 76. Zojuist weer eens bij Hock Sieng gegeten: Hock Sieng is gelegen op een toplocatie in Groningen, en is altijd gezellig druk. Het restaurant is een ‘pijpelaar’, maar door te werken met hoogteverschillen en vloerbedekking heeft het een heel prettig geluidsniveau. Hierdoor is het ook een prettig restaurant om een zakenbespreking te hebben.
  Daarbij zijn de grote foto’s van Vietnam heel stijlvol. Wel mag het geheel een likje verf om het luxe interieur te behouden.
  Bij binnenkomst wordt je altijd hartelijk welkom geheten door de eigenaars.

  Hock Sieng is een Chinees-Vietnamees restaurant, en heeft daarmee een heel breed assortiment. Zoals gebruikelijk bestelden wij niet van de kaart, maar lieten wij ons verrassen door de eigenaar. Je zegt simpelweg hoeveel gangen je wilt, en waar je wel/niet van houdt en de rest volgt vanzelf. De voorgerechten bestaande uit verschillende (handgemaakte) dimsum waren subliem. Het hoofdgerecht was een hele gefrituurde zeebaars met frisse dipsaus en gewokte waterspinazie (kangkung) en mifang. Alle gerechten hebben complexe en zeer authentieke smaken. De mifang side-dish heb ik bijvoorbeeld nergens in Nederland zo goed gegeten: Goed gevuld met duidelijk de ‘adem’ van de wok. De kwaliteit van het eten blijkt overigens ook uit het hoge aandeel aan Aziatische gasten.

  Kortom, Hock Sieng is met recht één van onze vaste adressen. Een Aziatische parel in het hoge Noorden.

  Beoordeling via Iens.nl; eten 10, service 10, decor 8, gemiddeld cijfer 9,5

  Reactie by Eric T. — 1 juli 2016 @ 23:30

 77. Vandaag met z’n vieren dim sum gegeten bij Hock Sieng. Dat is een prima manier om een regenachtige zondagmiddag op te fleuren. De dim sum zijn top (en ik ben kritisch omdat ik verschillende keren in China ben geweest). De ‘potstickers’ (‘panklevers’: een soort gebakken ravioli met varkensvlees en Chinese bieslook) zijn heerlijk. Dat geldt ook voor de balletjes met kleefrijst en krab. Ook de vertrouwde ha kau (garnalen gestoomd in een rijstdeeg) waren heel goed. De bediening (de eigenaren!) is buitengewoon vriendelijk. We hadden het aan hun overgelaten om een keuze voor ons te maken uit de dim sum-gerechten. Hier kun je dat rustig doen, want alles is lekker. Overigens is ook de rest van de kaart de moeite waard. Al jaren maken ze bij Hock Sieng gewoon heel goed Oosters eten – en dat aan de Vismarkt in Groningen!

  Beoordeling via Iens.nl; eten 9, service 10, decor 8, gemiddeld cijfer 9

  Reactie by Loeslennarts L. — 21 augustus 2016 @ 20:35

 78. Lekker gegeten, ruim voldoende voor een betaalbare prijs, vriendelijke bediening.

  Reactie by Yvonne — 8 november 2016 @ 20:56

 79. Heerlijk eten. Helaas is de vegetarische keuken hier zeer zeer beperkt. Erg jammer.

  Reactie by Pascal — 26 februari 2017 @ 18:49

 80. Jaren geleden kwam ik er regelmatig. Dat ga ik weer doen. Was vergeten hoe lekker het was en fijne bediening.
  Met dank aan mijn vriendin die me meenam.

  Reactie by Imah — 26 april 2017 @ 17:20

 81. Het eten is niet zoals het is geweest. Moksie metie verschillende vlees sommige droog en opnieuw opgewarmd. Jammer

  Reactie by Jong — 23 augustus 2017 @ 17:27

 82. Zondagavond (gratis parkeren in de Haddingestraat) heerlijk gegeten bij dit restaurant aan de Vismarkt. Partner had gefrituurde mie met (prima) ossenhaas en ik vegetarische groenten met tofu, rijst en pindasaus (dus gado gado zonder ei). Vers, lekkere pindasmaak, enzovoort. Toch een minpuntje. Op de kaart staat slechts drie vegetarische hoofdgerechten waarvan twee bijna hetzelfde: vegetarische kip en pittige vegetarische kip. En vegetarische kip klinkt niet echt lekker voor een niet-vlees eters. Bij navraag bleek het om een sojagerecht te gaan. Maar wat dit nu precies inhield werd mij niet duidelijk.

  Reactie by Job Willem — 22 oktober 2017 @ 23:56

 83. We komen al jaren eten in dit restaurant en het blijft een topuitje.
  Het eten is heerlijk. En wat heel fijn is dat je altijd als gast welkom bent en ze je naam weten. Zelfs weten ze wat je voorkeur mbt tot eten is. Voorbeeld eten met stokjes, kommetje enz. Kortom het beste restaurant van Groningen.

  Reactie by Joke — 17 januari 2018 @ 23:16

 84. Erg lekker gegeten, vriendelijke bediening, en ja, de vegetarische kaart zou wat uitgebreider mogen.

  Reactie by Annemarie — 14 augustus 2018 @ 22:37

 85. Hebben vandaag afgehaald en heerlijk gegeten. Een aandachtspuntje is dat de kaart niet helemaal duidelijk was. We hadden de geroosterde eend en deze smaakte erg goed. Het was voor ons alleen niet duidelijk dat er nog botjes in het vlees zouden zitten. Het smaakte er zeker niet minder om!

  Reactie by Frank — 28 december 2019 @ 18:48

 86. Gisteren fantastisch gegeten met gemengd gezelschap van 3 vegetariërs en 3 alles eters aan een ronde tafel met draaiplateau. Een kenner onder ons adviseerde de gestoomde flensje die je zelf vult en maakt – leuk en super lekker! – maar de vulling was eend. De gastheer verscheen en luisterde aandachtig, en kwam vervolgens met een compleet uitgebalanceerde half vega half vlees/vis/garnalen menu afgestemd kwa pittigheid op de groep. Het eten was geweldig!, Top! Heerlijke aparte smaken per gerecht, herkenbaar ook door tafelgasten die in Vietnam zijn geweest. Alles werd met zorg aangeboden, je werd met respect, improve en vriendelijkheid bediend. Het was een voortreffelijke feestavond uit. Precies wat we hadden gehoopt. De keuken en het personeel verdienen idd een top 1 plaats in de lijst van Aziatische keukens Groningen en omgeving.

  Reactie by Brandenburg — 13 juni 2023 @ 09:00

Plaats een recensie